Skip to main content
0
Michiel Buursen Pop Jazzz pianoles Amersfoort

Ik ben Michiel Buursen.

 Ik help pianisten vrijer en beter pianospelen zodat ze een eigen stijl ontwikkelen, waardoor ze zichzelf onderscheiden. Mijn aanpak zorgt ervoor dat je iedere keer als je een muziekstuk speelt je keuzes hebt het weer anders te spelen. geeft je inzicht in wat er allemaal mogelijk is, zodat het nooit saai wordt. Onder mijn cursisten bevinden zich startende en gevorderde musici. oa Klassiek geschoolde pianisten, keyboardspelers en organisten.

Ik help je bij het vrijer piano spelen en ontwikkelen van jouw eigen creativiteit, met de talenten, kennis en kunde die je al bezit. Uit het hoofd met het hart. Zonder  bladmuziek en met leadsheets/akkoordenschema’s.

Door te laten zien hoe jij je volledige potentie kunt inzetten, word je vrijer en bewuster in wat je al kan. Verdieping is een aanvulling en verrijking op wat je al beheerst.
Ik help met improviseren en muziek op jouw eigen manier leren interpreteren.

Wil jij:

  • Los komen van de bladmuziek?
  • Meer variatie in je spel?
  • Inzicht in akkoordenschema’s (harmonieën)?
  • Beter improviseren?
  • Meer stijlen leren spelen?

Ik heb de pianomethodeeigen wijs” ontwikkeld, die jouw daar bij helpt.
Aan de hand van de “7 keys between Black and white” leer je stapsgewijs je muzikale vrijheid toe te passen.

 

 

Je leert zo je eigen weg te vinden om je nog beter uit te kunnen drukken in de muziek.
Beter contact met je muzikaal voorstellingsvermogen. Leer spelen wat je hoort.

Mijn eigen wijs is op diverse albums die ik onder mijn eigen naam en met andere musici heb uitgebracht.

Als meesterlijk pianist verrast Michiel Buursen steeds weer met een ander soortige jazz cd. Met zijn album Awakenications onderstreept Michiel zich in 11 eigen composities, als een eigentijdse jazzpianist die zich graag laaft aan grootheden als Ahmad Jamal en Thelonius Monk. Op het album met de New Yorkse zanger JD Walter is het Michiel Buursen trio zo swingend en begeleidend en prachtig solerend, dat JD er zeer ingenomen mee zal zijn voor dit Nederlandse trio te hebben gekozen.

Klaas Koopmanrecensent "Pianowereld"

Michiel Buursen laat op het album Awakenications horen dat hij in staat is zeer inspirerende composities te schrijven die hem tot sterke eigenzinnige solo's drijven.

Ton Ouwehandrecensent Jazz Nu, TC/Tubantia, Ned.Jazzarchief

Mijn achtergrond in diverse stromingen in de muziekscene, hebben mij gemaakt wie ik ben. Van theatergroepen, big bands, orkesten. En ook kleine groepen. van solo, duo, trio t/m 9-net. Als componist en arrangeur laat ik mijn eigen wijs zowel in opdracht als in eigen projecten weerklinken. Vanaf 1993 ben ik t/m 2007 verbonden geweest aan enkele gemeentelijke muziekscholen. Waaronder 10 jaar op het CKV in Almere. Vanaf 2007 ben ik zelfstandig mijn eigen visie gaan neerzetten. Inmiddels bestaat popjazz pianoles een decenium.
Al sinds ik kleine jongen ben, heb ik een zeer brede interesse in muziek. Ik speelde klassiek en ontdekte al snel om zelf op mijn gehoor te spelen. Ik ontwikkelde mijn muzikale voorstellingsvermogen. Zowel op jazz en pop gebied heb ik ruime ervaring. Ik heb met diverse grootheden op beide fronten gewerkt.
Ook musiceer ik met musici uit zeer uiteenlopende culturen.
De Arabische, Aziatische en ook Zuid Amerikaanse cultuur behoort hiertoe.
In Brazilië vind ik de ultieme smeltkroes van alle culturen. Zeker ook in de muziek.
Een blend van klassieke meesters en stromingen, jazz en Afrikaanse roots.

Michiel zijn aanpak van Jobim composities is verre van de doorsnee albums met muziek van de Braziliaanse componist. Met Dualogy belicht hij de lyrische en melodieuze kant, en ontwikkeld daarmee een volwassen aanpak van het materiaal die de goedkeuring van Jobim zou wegdragen, was hij nog in leven geweest.

Daniella ThompsonAmerikaanse recensent "Musica Brasiliensis"

Tijdens mijn studie aan het Hilversums conservatorium (1989-194) ben ik bevoorrecht geweest van vele topmusici die de Nederlandse jazzgeschiedenis rijk is. Henk Elkerbout, Rob Madna, Jan-Laurens Hartong, Lex Jasper, Tine Schneider, Kees Kranenburg, Ferdinand Povel, Rob Pronk, Erik van Lier.
Naast de docenten heb ik vele grote inspiratiebronnen:
Ahmad Jamal, George Duke, Duke Ellington, Keith Jarrett, Herbie Hancock, Bill Evans, Cesar Camargo Mariano, Mulgrew Miller, Jeff Lorber, Glenn Gould en vele anderen.

In de ontwikkeling van de composities van Michiel wordt beheersing omgezet in vreugdevol musiceren. Daardoor wordt de muziek niet zweverig. Michiel Buursen's album Awakenications is een egodocument zonder egotripperij.

Hessel Fluitsmanrecensent Jazzflits